Untitled Document

Cikk - Forró Ádám a hhelikopter.hu fotóriporterének bemutatkozása1984-ben születtem Budapesten. 3 éves koromban költöztünk a Ferihegyi repülőtér szomszédságába. Környékünk felett napi rendszerességgel elrepülő rendőrségi valamint civil helikopterek alapozták meg a forgószárnyasok, valamint a repülés iránti szeretetemet. 9 éves koromban repültem először, az Air Service MD 500-as helikopterével Ferihegy légtérben. Már fiatalon érdekelt a légi járművek fotózása, valamint videózása. Kezdetben Ferihegy környékén naponta több alkalommal örökítettem meg az elrepülő helikoptereket.

 

Életem egyik meghatározó eseménye volt a hhelikopter.hu weboldal megismerése. A helikopteres repüléssel foglalkozó weboldalra 2004 őszén találtam rá. Már a kezdeti időszakban megfogalmazódott bennem, hogy segítenem kell az oldal munkáját fotó és videó gyűjteményemmel. Ahogyan teltek az évek, úgy az oldal alapítójával is egyre jobb lett a szakmai kapcsolatom, mára a legjobb barátomnak mondhatom. 2009 tavaszán, a hhelikopter.hu oldal alapítója felkért, hogy segítsem Magyarország legnagyobb helikopteres repüléssel foglalkozó oldalának szerkesztését. A felkérést követően "gőzerővel" kezdtem meg a munkát, törekedve arra, hogy az oldal iránt érdeklődőknek a legjobb és legszínvonalasabb fotó valamint videó frissítéseket biztosítsam, amit folyamatosan szem előtt tartok, és a jövőben is maximálisan erre törekszem.

A fotózás is kiemelkedő helyen áll életemben. Pályafutásom kezdeténél még nem igazán törekedtem tudatosan a szakmai háttér megteremtésére, inkább csak "kattintgattam". Az elmúlt évek alatt minden tekintetben felfejlesztettem fotós tudásom, illetve az ahhoz szükséges technikai hátteret. Jelenleg legjobb tudásom szerint próbálom átadni a hhelikopter.hu oldalnak, és egyúttal annak a több száz,- ezer embernek képeimet, akik érdeklődnek munkám iránt.

 

Ahogy jártam az évek alatt a rendezvényeket, és bepillantást nyerhettem több helikopteres céghez, úgy tudatosult bennem, hogy amit csinálok az már nem csak hobbifotózás, hanem hivatás is. 2009 őszétől kezdtem a légi járműfotózást teljesen más irányba elvinni. Ennek tudatában próbáltam úgy megörökíteni a körülöttem zajló eseményeket mind földön, mind levegőben, hogy művészi és egyedi fotók formájában tekinthessék meg a látogatók az adott eseményt.

Lényeges számomra az évente több száz privát üzenet formájában megkereső látogatokkal való kommunikálás is. Sokszor vannak észrevételek és kérések a hhelikopter.hu oldallal, valamint fotóimmal kapcsolatban. Fontos a jó kapcsolat kialakítása mind a szakmabeli, mind a privát látogatókkal. Jó érzéssel töltenek el a látogatók pozitív visszajelzései. A világ minden pontjáról kapok megkereséseket, és látom, hogy az embereknek tetszik amit csinálok, és jól teljesítem küldetésemet.

 

Bemutatkozómból egyértelműen kiderül, hogy a repülés szeretete, valamint a fotózás, illetve a repülőnapokról való tudósítás szabadidőm nagy részét kitölti, de ettől függetlenül mindig időt szakítók egyéb szabadidős tevékenységekre, szeretek motorozni, biciklizni, sportolni, és az élet más területein fotózni.

Kérem, tekintse meg weboldalom! >> Megtekintés  

 

Budapest, 2012-09-29


©2013-2018 HHELIKOPTER.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA! - Magyarország legnagyobb helikopteres repüléssel foglalkozó oldala.