Untitled Document

Cikk - Forgószárny Kft. által fejlesztett légitűzoltási rendszerAz általunk kifejlesztett új módszer lényege, hogy a helikopter belsejében egy speciálisan oda tervezett tartály kap helyet, amelyet közvetlenül egy tömlő segítségével egy közönséges gépjárműfecskendő tölt fel vízzel. A módszer óriási előnye a nyílt vízfelszíntől való függetlenség, a nagyon gyors bevethetőség, valamint a jelentős többlet oltóvíz kapacitás, mely ráadásul 100%-ban felhasználható, veszteség nélkül, köszönhetően a zárt rendszernek. Mivel a gép belsejében helyezkedik el, ezért a helikopter manőverezhetősége- így az oltóvíz célba juttatásának pontossága, valamint az egyes fordulókörök sebessége jelentősen megnőtt, ami szintén a hatékonyságot növeli. A kifejlesztett helikopter alkalmas a magas épületek, toronyházak oltására, illetve a bennük történő műszaki mentések végrehajtására is. További alkalmazási területei a csarnokjellegű épületek , illetve az ipari és/vagy veszélyes üzemek oltása. A csarnokjellegű épületek oltásánál a nehézséget főként a rálátás hiánya jelenti, a fentről, a levegőből való megközelítés ezt küszöböli ki. A veszélyes üzemek esetében pedig elsősorban biztonsági szempontból indokolt a légi tűzoltás.
Az új technológiánkkal felszerelt helikopter olyan területeken is bevethető, ahol a környezet adottságai, valamint a katasztrófa jellege, súlyossága miatt más technológiák nem alkalmazhatók. 

A kifejlesztett MI-2 helikopter belső tartályos (1000 liter) technológia hatékonysági mutatói bevetés közben: 

a.) repült idő, körönként: 2-3 perc
b.) tartály feltöltésének ideje: kb. 20-30 másodperc
c.) óránkénti felszállás: 12-15
d.) oltóanyag veszteség: 0%
e.) oltóanyag célba juttatása: 100%
f.) üzemanyag felhasználása óránként: 320 liter 

Az új módszernek van egy pótlólagos előnye is: a felszerelt forgószárnyas légi jármű egyszersmind alkalmas mentésre is.

Cikk, kép : Imreh Lajos / Forgószárny Kft.


Partner oldal


Ajánló


Szolgáltatásaink


Fotó, videó küldés


Tájékoztatás


A hhelikopter.hu oldal nem járul hozzá saját fotó, valamint videóanyagai más weboldalon, illetve egyéb helyeken történő megjelenéséhez. Amennyiben a jogsértés mégis bekövetkezne, úgy megtesszük a megfelelő intézkedéseket. ©2013 HHELIKOPTER.HU - MINDEN JOG FENNTARTVA! - Magyarország legnagyobb helikopteres repüléssel foglalkozó oldala.      Készítette: WUP Webstúdió